Prijavljivanje

Loopia 💚 održivost

Kao najveća švedska hosting kompanija želimo da trasiramo put ka klimatski pozitivnom hostingu, a to radimo fokusirajući se na održivost na svim nivoima.

Mi biramo zelenu energiju!

Izbor električne energije iz obnovljivih izvora je nešto što se za nas podrazumeva. Zato koristimo 100% obnovljivu električnu energiju iz hidroenergije za naše servere i naše kancelarije Srbiji i Švedskoj.

Naša serverska hala se napaja 100% obnovljivom električnom energijom i sve veb strane, koje se nalaze kod nas, su potpuno zelene i doprinose održivom hostingu.

EcoDataCenter - prvi klimatski pozitivan data centar na svetu!

Od 2021. godine Loopia grupa pruža deo svojih usluga iz klimatsko pozitivnog data centra EcoDataCenter. Objekat u Falunu u Švedskoj je u potpunosti izgrađen od drveta i napaja se 100% obnovljivom električnom energijom. Toplotu koja se proizvodi koristi Falu Energi & Vatten u vlasništvu opštine direktno za grejanje ili za sušenje biogoriva. Potpuno jedinstveno rešenje koje centar podataka čini zaista klimatski pametnim.

Naša industrija treba da smanji svoj uticaj na životnu sredinu i kao tržišni lider imamo odgovornost, ali i snažnu volju da predvodimo taj posao.

- Hannah Johnsson Bittmann, Chief Product Officer

Volimo da recikliramo

Da bismo smanjili uticaj naše opreme na životnu sredinu, težimo cilju da recikliramo 100% našeg hardvera, od servera do monitora, ali i nameštaja kao što su npr. stolovi i ostala oprema.

Smanjite uticaj na životnu sredinu hostujući svoj sajt na Loopia serverima

Da li ste znali da činite uslugu ne samo svojim posetiocima, već i planeti, kada je vaš sajt brz? Internet ima isti stepen emisija kao i cela vazduhoplovna industrija, a brza veb lokacija na zelenom hostingu pomaže u smanjenju emisija.

Korišćenjem Loopia-a za svoj sajt i email, doprinosite klimatski pozitivnom veb hostingu. Svi sajtovi na našoj Unix ili Boost platformi mogu dobiti amblem za prikaz. Amblem možete preuzeti sa TheGreenWebFoundation.

Za nas je održivost više od same životne sredine

Za nas održivost nije samo briga o životnoj sredini. Za nas je takođe važno da brinemo o svojim zaposlenima na najbolji mogući način i da budemo atraktivan poslodavac. Želimo da naši zaposleni odražavaju društvo u celini, što uključuje jednakost među polovima, ali i da radimo na raznolikosti u mnogim aspektima, na primer etničkoj pripadnosti.

Danas se naš menadžerski tim sastoji od 70 odsto žena, što nas čini jedinstvenim u tehnološkoj industriji u kojoj dominiraju muškarci. Gledajući naše zaposlene onakvima kakvi jesu, verujemo da možemo doprineti inkluziji, a kasnije i motivaciji i inovativnosti. Ovo je važno za budućnost, delom da zadržimo i privučemo nove zaposlene, delom da bismo bolje razumeli promenljive potrebe naših kupaca.